Električni grelci

Objemni grelci

Proizvodnja in izdelava objemnih grelcev Hožič

Objemni grelci se uporabljajo enako kot ploščati, saj je prav tako prisoten v industrijskih panogah, v katerih ni potrebe po visokih temperaturah (denimo v čevljarski, šiviljski, gumarski ali tekstilni industriji).

V podjetju Elektromehanika Hožič nudimo različne grelce.

Dimenzije objemnih grelcev so od F30 mm dalje. Največja moč je 6,5 W/cm2. Sestojijo iz grelne žice, ki je navita okrog jedra iz mikanita ali iz naravnega skrilavca.

Električni priključek je iz bakrene, NiCr ali močno legirane žice, izolirane s silikonom ali steklenimi vlakni, lahko tudi z vijaki ali aparatnim natikalom. Priključek je na mestu, ki ga izbere naročnik.

HOŽIČ GRELCI

Koncept

Objemni grelec

je najboljši koncept, kjer sam električni grelec ne sme priti v stik z ogrevanim medijem. Uporablja se dva različna tipa objemnih grelcev.
1. Objemni grelci za doseganje višjih temperatur, sestavljen ohišje iz nerjaveče ali svetlo vlečene pločevine, visoko legirane uporovne žice 1100 C vstavljene v keramične segmente.
2. Objemni grelci za manjše temperature, so sestavljeni iz nerjaveče ali svetlo vlečene pločevine, visoko legirane uporovne žice 900 C navite na mikanit.

IZDELAVA

Zgradba objemnega grelca

Ohišje je iz medenine, svetlo vlečene ali bele kovine (po želji tudi brez ohišja) debelina: 2.5 do 10 mm grelna žica: ploščata, močno legirana, odporna na visoke temperature, navita na mikanit, ki prenese 800 °C

UPORABA

UPORABA

Priključek objemnega grelca

Priključek objemnega grelca
s silikonsko žico,
z močno legirano žico,
z vijaki ali
z aparatnim natikalom.
Priključek izdelamo na mestu, ki ga želi naročnik.

lasnosti

Veter nima vpliva

Toplote veter ne odnese kot pri ostalih načinih ogrevanja.

Razične velikosti

Izdelujemo grelce standardnih dimenzij in grelce po vaših željah in načrtih.

Po meri

Čisto vse grelce izdelujemo po meri in načrtu.

0
let izkušenj
Zakaj izbrati nas
Smo zaupanja vreden vir grelcev. Naša grelna telesa so po celi Evropi.

Izdelava grelcev

Zanesljiva z dolgoletnimi izkušnjami