Patron grelci

V podjetju Elektromehanika Hožič nudimo različne grelce.

Patron grelci se običajno uporabljajo za ogrevalna orodja, za ogrevanje kovinskih premetov itd. Pogosto so nameščeni v predvideno luknjo. Patron grelce se uporablja tudi v industrijskih procesih, kjer ni potrebe po visokih temperaturah (čevljarska, živilska, gumarska, tekstilna industrija ...).

patron grelci različnih velikosti
patron grelci različnih velikosti
patron grelci različnih velikosti
patron grelci različnih velikosti
 

Patron grelci s senzorji

Patron grelci z vgrajenimi termoelementi so lahko opremljeni s termoelementi po vaši izbiri. Slednji olajšajo spremljanje in nadzor procesa ogrevanja. Vgradi se lahko termoelement tipa K (Ni CrNi) ali J ( Fe Co). Patron grelci so primerni za segrevanje do 350 * C, po naročilu pa tudi za višje temperature. Naši patron grelci so izdelani iz visoko kakovostnih cevi iz nerjavečega jekla ali medenine.


Kakšne patron grelce ponujamo?

Imamo široko paleto standardnih patron grelcev, ki jih lahko dostavimo takoj. Naše patron grelce lahko opremite z različnim vrstami kablov in priključkov. Vse patron grelce načrtujemo tako, da so prilagojeni vašim potrebam in specifikacijam. Poleg tega ljih lahko opremite z različnimi vrstami dodatkov, kot so prirobnice, prstani, objemke itd.


Zgradba patron grelca

Medeninasta ali prochrom cev s premerom od 10 do 25 mm in dolžino od 50 do 2000 mm obdaja in ščiti grelno vijačnico,
ki je narejena iz močno legirane uporovne žice, odporne proti visoki temperaturi. Grelna vijačnica leži v utorih steatitne keramike in je obdana s kremenčevim peskom.


Kako izdelamo patron grelec?

Dolgoživljensko keramično telo se vstavi v cev, ki prenese vsa nenehna temperaturna nihanja in se ponaša z najboljšo možno toplotno prevodnostjo. Grelna uporovna žica je nameščena znotraj keramičnega telesa in je prvovrstne kakovosti. Kanthal D grelna žica se uporablja pri izdelavi grelnih vložkov zaradi tolerance visokih temperatur. Polnjen je s preverjenim granulometričnim magnezijevem oksidom, ki prekriva notranji del grelca, kar zagotavlja popolno prevodnost med grelno žico in grelcem.
Elektromehanika Hožič izdeluje patron vložne grelce v vseh izvedbah. Patron grelci se običajno uporabljajo za ogrevalna orodja, segrevanje kovinskih predmetov in največkrat vstavljeni v izvrtine. Vse patron grelce oblikujemo glede na vaše zahteve glede zaključkov, navojev, plošč, prirobnic itd.


 
 

Priključek patron grelca

 • enostranski – oba izvoda na eni strani grelca,
 • dvostranski ali
 • z enim izvodom, drugi izvod pa je masa (pri nizkih napetostih).

Posebnosti patron grelca

Izvrtina je lahko za največ 0,2 mm večja od premera grelca, le tako se namreč zagotovi brezhibno delovanje.


Naročanje patron grelca

V naročilu naj bodo zajete glavne karakteristike želenega grelca (napetost, moč, premer, dolžina grelca in dolžina izvoda, pri dvostranskem priključku žični ali vijačni navoj vijaka). Grelci imajo tudi svojo kodno številko, po kateri lahko naročite grelce. Koda vsebuje vse podatke, ki so potrebni pri naročilu.


Opomba pri naročanju patron grelca

Normalne napetosti so 110 V, 220 V in 380 V. Z omejilno črto je omejena samo moč grelca, dolžina ni omejena (grelec je lahko dolg 2000 mm, ne more pa biti krajši od dolžine, ki je v tabeli vzporedna z močjo grelca.


Tabela največje dovoljene moči v odvisnosti od dolžine, napetosti in premera grelca:


Patron grelec tabela grelcev
*Tabela največje dovoljene moči v odvisnosti od dolžine, napetosti in premera grelca:
Primer naročila patron grelca
Želimo naročiti grelce dolžine 200 mm, premera 18 mm, napetosti 220 V in moči 300 W. Najprej se v tabeli prepričamo, če se tak grelec lahko izdela, odločimo se še za dolžino izvoda ter napišemo kodo: 0.220.300.18.200, l = 500 (l je dolžina izvoda, 0 = cevni grelec, 220 = napetost v V, 300 = moč v W, 18 = premer cevi v mm, 200 = dolžina cevi)
Zakaj izbrati nas?

 
 • Vrhunska kvaliteta storitev in najboljši materiali
 • zanesljivost in hitra odzivnost
 • natančnost
 • odlično razmerje med kvaliteto in ceno
 • maksimalno posvečanje strankam
 • držanje zastavljenih rokov
 • dolgoletne izkušnje
 • zadovoljstvo strank
 • odlične reference večjih in manjših podjetij

Ponudba za patron grelec

Pišite nam preko kontaktne forme spodaj