Patron grelci

V podjetju Elektromehanika Hožič nudimo različne tipe električnih grelcev.

Ta tip naprav se običajno uporablja za ogrevalna orodja, za ogrevanje kovinskih premetov itd. Pogosto so nameščene v predvideno luknjo. Patron grelci se uporabljajo tudi v industrijskih procesih, kjer ni potrebe po visokih temperaturah (čevljarska, živilska, gumarska, tekstilna industrija ...).

 

Grelci s senzorji

Patron grelci z vgrajenimi termoelementi so lahko opremljeni s termoelementi po vaši izbiri. Slednji olajšajo spremljanje in nadzor procesa ogrevanja. Vgradi se lahko termoelement tipa K (Ni CrNi) ali J ( Fe Co). takšni grelci so primerni za segrevanje do 350 * C, po naročilu pa tudi za višje temperature. Vsi naši produkti so izdelani iz visoko kakovostnih cevi iz nerjavečega jekla ali medenine.

Kakšne grelce ponujamo?

Imamo široko paleto standardnih grelcev, ki jih lahko dostavimo takoj. Naše grelce lahko opremite z različnim vrstami kablov in priključkov, prav vse pa načrtujemo tako, da so prilagojeni vašim potrebam in želenim specifikacijam. Poleg tega ljih lahko opremite z različnimi vrstami dodatkov, kot so prirobnice, prstani, objemke itd.

Zgradba grelca

Medeninasta ali prochrom cev s premerom od 10 do 25 mm in dolžino od 50 do 2000 mm obdaja in ščiti grelno vijačnico, ki je narejena iz močno legirane uporovne žice, odporne proti visoki temperaturi. Grelna vijačnica leži v utorih steatitne keramike in je obdana s kremenčevim peskom.

Kako poteka izdelava?

Dolgoživljensko keramično telo se vstavi v cev, ki prenese vsa nenehna temperaturna nihanja in se ponaša z najboljšo možno toplotno prevodnostjo. Grelna uporovna žica je nameščena znotraj keramičnega telesa in je prvovrstne kakovosti. Kanthal D grelna žica se uporablja pri izdelavi grelnih vložkov zaradi tolerance do visokih temperatur. Polnjen je s preverjenim granulometričnim magnezijevem oksidom, ki prekriva notranji del grelca, kar zagotavlja popolno prevodnost med grelno žico in grelcem. Elektromehanika Hožič izdeluje vložne grelce v vseh izvedbah.

 
 

Priključek patron grelca

 • enostranski – oba izvoda na eni strani naprave,
 • dvostranski ali
 • z enim izvodom, drugi izvod pa je masa (pri nizkih napetostih).
Posebnosti grelca

Izvrtina je lahko za največ 0,2 mm večja od premera grelca, le tako se namreč zagotovi brezhibno delovanje.

Naročanje grelca

V naročilu naj bodo zajete glavne karakteristike želenega proizvoda (napetost, moč, premer, dolžina grelca in dolžina izvoda, pri dvostranskem priključku žični ali vijačni navoj vijaka). Grelci imajo tudi svojo kodno številko, po kateri lahko naročite grelce. Koda vsebuje vse podatke, ki so potrebni pri naročilu.

Opomba pri naročanju

Normalne napetosti so 110 V, 220 V in 380 V. Z omejilno črto je omejena samo moč naprave, dolžina ni omejena (grelec je lahko dolg 2000 mm, ne more pa biti krajši od dolžine, ki je v tabeli vzporedna z močjo grelca.

Tabela največje dovoljene moči v odvisnosti od dolžine, napetosti in premera grelca:
Patron grelec tabela grelcev *Tabela največje dovoljene moči v odvisnosti od dolžine, napetosti in premera grelca:


Primer naročila grelca

Želimo naročiti grelce dolžine 200 mm, premera 18 mm, napetosti 220 V in moči 300 W. Najprej se v tabeli prepričamo, če se taka naprava lahko izdela, odločimo se še za dolžino izvoda ter napišemo kodo: 0.220.300.18.200, l = 500 (l je dolžina izvoda, 0 = cevni grelec, 220 = napetost v V, 300 = moč v W, 18 = premer cevi v mm, 200 = dolžina cevi)

Zakaj izbrati nas?

 
 • Vrhunska kvaliteta storitev in najboljši materiali
 • zanesljivost in hitra odzivnost
 • natančnost
 • odlično razmerje med kvaliteto in ceno
 • maksimalno posvečanje strankam
 • držanje zastavljenih rokov
 • dolgoletne izkušnje
 • zadovoljstvo strank
 • odlične reference večjih in manjših podjetij

Ponudba za patron grelec

Pišite nam preko kontaktnega obrazca spodaj

 

Patron grelci
4.73

Stranke o nas

Prepričali sta nas korektna ponudba in pravočasna izvedba projekta. Pri Hožiču se držijo vseh dogovorov in res upoštevajo potrebe končnega uporabnika. To je v specifičnih branžah, kakršna je naša, ključno!
Božidar K. | Medvode