Električni grelci
Hožič

Cevni grelec
Edinstveno električno infrardeče gretje.


V naši ponudbi lahko najdete tako potopne kot tudi oljne ali zračne grelce. Specifična prednost te vrste naprav je v tem, da jih je pri izdelavi moč kriviti v različnih oblikah. V naši proizvodnji te grelce sicer izdelujemo z različnimi zunanjimi premeri, ki lahko znašajo med 8,5 mm do 6,5 mm. Vsak grelec izpod naših rok je unikaten, saj ga izdelamo po načrtu, pripravljenem prav za vas. Nekaj primerov naše proizvodnje si lahko ogledate tudi na slikah, za več informacij pa nas lahko kontaktirate.


Oglejte si več

Patron grelec
Uporaba v industrijskih procesih, kjer ni potrebe po visokih temperaturah.


Medeninasta ali prochrom cev s premerom od 10 do 25 mm in dolžino od 50 do 2000 mm obdaja in ščiti grelno vijačnico, ki je narejena iz močno legirane uporovne žice, odporne proti visoki temperaturi. Grelna vijačnica leži v utorih steatitne keramike in je obdana s kremenčevim peskom.


Oglejte si več

Ploščati grelci


Ploščati grelci, ki nimajo plašča, po obliki spominjajo na ravne trakove. Za njihovo izdelavo uporabljamo uporovno žico ali poseben trak, ki je obojestrasko izoliran s ploščami iz mikanita. Gre za izjeno tanek tip grelca, znan po hitrem segrevanju. Dimanzije za vsak grelec lahko prilagodimo vašim specifičnim željam.


Oglejte si več

Objemni grelci


Objemni grelci predstavljajo odličen način ogrevanja. Njihovo bistvo je v tem, da sami nikoli ne smejo biti v neposrednem stiku z ogrevanim telesom. V osnovi se objemni grelci ločijo na dve vrsti, in sicer na takšne za višje in takšne za nižje temperature. Objemni grelci, narejeni za doseganje višjih temperatur, imajo ohišje iz nerjaveče, lahko pa tudi iz svetlo vlečene pločevine, v njihove keramične segmente pa je vstavljena visoko legirana uporovna žica, ki prenese do 1100 stopinj Celzija. Klasičen objemni grelec za nižje temperature ima enako ohišje, le da je njegova uporovna žica izdelana za nekoliko nižje temperature.


Oglejte si več

Laboratorijski grelci


Laboratorijski grelci Hožič imajo grelno površino, izdelano iz steklenih vlaken. Ta je vstavljena v ohišje iz aluminija, ki je po zaslugi posebne zaščite odporen tudi na kisline. Stikalo za upravljanje z grelcem se nahaja na prednji plošči, kjer sta tudi kontrolna lučka ter regulator napetosti. Delovna napetost naših laboratorijskih grelcev sicer znaša 220 V, sam grelni element pa prenese temperature do 550 °C.


Oglejte si več

Grelne fleksibilne žice


Grelne fleksibilne žice pri izdelavi dvojno izoliramo s pomočjo steklenih vlaken. Tiste, ki so namenjene uporabi v vlažnejših prostorih, pa še dodatno zaščitimo, in sicer s silikonskimi cevmi. Takšen grelec se sicer lahko ogreje vse do 450 °C.


Oglejte si več

Galvanski grelci


Galvanski grelci se uporabljajo za segrevanje kislin, kemikalij in podobnih tekočin ter so izdelani iz porcelanastih cevi, katerih premer lahko znaša od 50 do 57 mm, lahko pa tudi iz prochrom cevi, ki ima lahko premer med 16 in 60 mm. Po sestavi se bistveno ne razlikujejo od cevnih grelcev. Njihova posebnost je v priključku, saj je ta zaščiten za primer morebitnega stika s tekočino ali dotika. Za priključek za galvanski grelec se uporablja dvo- ali trožilni kabel, ki v dolžino meri 1,5 metra, a je lahko na željo stranke tudi nekoliko daljši. Največja moč takšnih grelcev znaša 15 W/cm2. Namenjeni so segrevanju agresivnih tekočin (kisline, kemikalije).


Oglejte si več

Bitumenski grelci


Bitumenski grelci se, kot pove že njihovo ime, primarno uporabljajo za ogrevanje bitumna, mogoče pa jih je uporabiti tudi za ogrevanje olja, saj je čim manjša obremenitev po cm2 v tem primeru prav tako bistvena čim manjša obremenitev po cm2. Velikost prirobnice je na željo naročnika lahko manjša ali z navojem (5/4¨, 6/4¨, 2¨, 2,5¨). Izdelamo lahko tako manjše kot tudi večje število bitumenskih grelcev, pri tem pa njihovo velikost, moč delovanja in napetost prilagodimo vašim željam in potrebam.


Oglejte si več

Grelci po meri naročnika

Grelna telesa, ki za svoje delovanje potrebujejo elektriko, preprosto imenujemo električni grelci. Gre za naprave, ki jih redko vidimo, še redkeje pa se o njih pogovarjajo. A kljub temu igrajo nadvse pomembno vlogo v našem vsakdanu, saj so ključni sestavni deli mnogih naprav, ki se uporabljajo v industrijskih procesih, obenem pa jih najdemo v številnih gospodinjskih aparatih, brez katerih si mnogi od nas ne morejo predstavljati vsakodnevnih opravil. Nahajajo se namreč v kotlih, radiatorjih, boljerjih, grelnikih vode, fritezah, kavnih avtomatih, o njihovi uporabnosti pa bodo znali poročati tako znanstveniki kot tudi vinogradniki ali čebelarji.

Edinstvena prednost naše ponudbe so grelci po naročilu, izdelani v skladu z željami in potrebami naročnika, ki lahko za nas pripravi tudi svoj načrt. To je posebej odlična opcija za naročnike, ki potrebujejo grelce nestandardnih dimenzij ali izvenserijske rešitve. S svojimi izkušnjami in znanjem se namreč lahko v polnosti prilagodimo strankinim željam in upoštevamo njihove specifične zahteve, obenem pa poskrbimo za kakovosten in vzdržljiv končni izdelek, ki presega pričakovanja.

Električni grelci se sicer delijo na več podskupin, ki se razlikujejo po obliki, načinu izdelave in seveda namembnosti. Naša ponudba grelcev po meri obsega veliko večino splošno dobavljivih tipov, obenem pa na željo strank lahko izdelamo tudi marsikateri kos dodatne opreme ali specifične nadomestne dele. Do posameznega tipa grelca lahko dostopate prek izbirnika v meniju, lahko pa si ogledate tudi celotno ponudbo naenkrat.

Na podstraneh posameznih električnih grelcev boste našli najpomembnejše podatke o njihovi izdelavi, priporočenih področjih uporabe ter seveda o tem, katere podatke potrebujete ob naročilu oz. načrtovanju grelca po meri. Za oddajo povpraševanja namreč zadostuje že, da izpolnite naš preprost kontaktni obrazec, v katerega vnesete potrebne informacije in tako na popolnoma preprost način stopite v stik z nami. Za izdelavo grelcev po naročilu in standardnih grelnih teles ter pripadajoče opreme uporabljamo sodobno opremo, skozi desetletja nabiranja izkušenj preizkušene procese pa združujemo z naprednimi znanji in iznajdljivostjo. Našo kakovost ter zavezanost zadovoljstvu strank dokazuje tudi najvišja bonitetna ocena AA+.

Zakaj izbrati nas?

 
 • Vrhunska kvaliteta storitev in najboljši materiali
 • zanesljivost in hitra odzivnost
 • natančnost
 • odlično razmerje med kvaliteto in ceno
 • maksimalno posvečanje strankam
 • držanje zastavljenih rokov
 • dolgoletne izkušnje
 • zadovoljstvo strank
 • odlične reference večjih in manjših podjetij
 • Že 40 let tradicije
 • A boniteta odličnosti
 • hitro in zanesljivo
 • CE Certifikat

Oglejte si še ostale naše izdelke


Več
Grelci po naročilu
4.81

Stranke o naših grelcih

Zaradi posebnih zahtev posla potrebujem posebej prilagojene grelce, ki jih zame dobro izdela mojster Hožič. Zelo sem zadovoljen z najinim sodelovanjem.
Peter P. | Škofja Loka